Osvojen Kup Srbije!!! Featured

Rate this item
(0 votes)
28 Sep 13
Written by Read 4831 times
Published in Informacije

Posle 6 godina posta, Beograd’96 napokon je uspeo  da osvoji „Kup Srbije“.Podsećanja radi poslednji Kup koji je uzeo naš klub desio se daleke 2007. godine.

Iako je Beograd’96 pobedio sa 12-2, utakmica nije bilo toliko laka kao što pokazuje rezultat.Oba tima odigrala su u oslabljenim sastavima, a Beogradu su nedostajali Milan i Aleksandar Zonić, kao i Strahinja Stajić.

Beograd je bio domaćin na ovoj utakmici,a na brdu je počeo Marko Badovinac (6IP, 7SO,5BB).

Vojvodina je već u prvoj izmeni sa četiri udarca stigla do vodstva od 1-0, a rupe u odbrani pronašli su N.Ignjatović, Perišić, D.Đorđević i M.Đorđević. Ipak Badovinac sa tri strikeouta izlazi iz, neprijatne, prve izmene.

Za Vojvodinu je počeo Ivan Šijačić (5IP, 2SO, 7BB), koji je lako izašao iz izmene, ali već u drugoj izmeni posle dva auta Beograd puni baze ali ipak ne uspeva da stigne do poena.

U trećoj izmeni Vojvodina je povela sa 2-0.Šijačić udara dabl, a Milovanović singlom omogućava drugi poen gostima.

Napad Beograda i dalje nastavlja da pogađa igrače Vojvodine u odbrani i ne uspeva da stigne do baze u trećoj i četvrtoj izmeni.

Zapretili su gosti ponovo punim bazama u svom četvrtom napadu , ali odbrana Beograda je na visini zadatka i ne dozvoljava da gosti povećaju svoje vodstvo.

Peti napad bio je ključan za ovo utakmicu.Napokon, Milić bez auta stiže na bazu posle greške odbrane gostiju, Ceballos posle banta i nove greške osvaja bazu.Cvijović sa „sac- bantom“  gura Milića i Ceballosa, a Ivković biva pogođen i puni baze. Dabl Vučevića dovoljan je da Beograd izjednači rezultat, a Marko Badovinac udarcem dovodi Beograd u vodstvo od 4-2. poen domaći postižu posle odličnog squeeze banta Todorovića, ali napad Begrada gasi uvek "veseli" Bogdanović kojeg na trećoj bazi izbacuje hvatač Vojvodine.

Badovinac sa brda drži sve konce u rukama, a Beograd u šestom napadu pravi novih sedam poena, novom bacaču Vojvodine, Milanu Đorđeviću.

Posle tri uzastopne šetnje na palicu stiže Vučević koji sa 3run home runom povećava rezultat na 9-2,a  sa pet vezanih udaraca (M.Badovinac, P.Badovinac, Todorović, Milić i Ceballos) domaći uzimaju još tri poena za 12-2.

Ovogodišnji „closer“ Beograda, Miloš Crvenkov, svoj nastup završava bez primljenog poena, a utakmicu završavaju braća Badovinac sa dabl plejom (5-4-3).

Posle tri izmene bez udarca Beograd je na kraju imao 9, a Vojvodina čak 10.

Ovo je za Beograd’96 sedmi osvojeni Kup Srbije (1997., 1998., 2004., 2005., 2006., 2007. i 2013.).

Sledećeg vikenda počinje play off Lige Srbije u kojoj Beograd’96 brani šampionsku titulu protiv starih rivala Vojvoda.

Last modified on Monday, 30 September 2013 18:11
Login to post comments