Brodolom podno Marjana Featured

Rate this item
(0 votes)
10 May 11
Written by Read 2864 times
Published in Informacije

Iako su na put krenuli u „šarenom“ sastavu ne postoji opravdanje za dva visoka poraza protiv Nade SSM u Splitu.

Po prvi put put Splita krenulo se dan ranije kako bi ipak posle napornog puta preko Bosne (12h) igrači Beograda mogli da odmorni dočekaju utakmicu.

Totalno promenjen sastav u odnosu na Karlovac nije imao šanse  protiv odličnih Splićana koji su u dva meča dobili Beograd sa čak 36:1 (21:1, 15:0).

Početno vodstvo Beograda u prvoj izmeni (1:0) bilo je sve što su gosti iz Srbije pokazali jer je domaćin od svog prvog napada koristio svaku grešku Beograđana.Prva izmena posle dve greške odbrane Beograda završila je 3:1 za Splićame. Iako je za domaćina bacao iskusni Mladen Sasso (5IP, 5SO, 3BB, 1HP), napad Beograda skoro svaku izmenu je imao trkače na bazama ali ipak je ostao samo na jednom poenu. Igrači Nade vrše pritisak na mladog bacača Beograda, Josipa Sekea, kako na palici tako i na bazama.

Trener Vučević nema prostora za izmene, pa posle vezanih grešaka Nikole Tubića na prvoj bazi menja Aleksandar Milić, a umesto neopreznog Josipa Sekea  na  bacanje staje Nikola Vučević.

Konačan rezultat od 21:1 oslikava stanje na terenu, a ipak svetla tačka na udaranju u Beogradu je Marko Badovinac (2-3, 2H, 1SO), a Beograd završava utakmicu sa 4 udarca, dok je Nada imala 11.

Prespavana noć  „Svetoga Duje“, nije donela ništa novo na terenu jer je po ko zna koji put Beograd’96 isprašen u Splitu sa nulom.Ipak za razliku od prvog dana kada su Beograđani napravili čak osam grešaka, u drugoj utakmici nije bilo grešaka, ali su domaćini ponovo odlično udarali.

Sa čak 13 udaraca lako su stizali do poena a Nikola Badovinac (4IP, 8BB,1P) bio je nemoćan protiv odličnih Splićana.Samo dva udarca Beograda nisu mu donela poen, a na kraju bilo je 15:0 čime je Beograd zabeležio četvrzi poraz zaredom u interligi.

Sledeće kolo se igra u Beogradu, kada naš šampion dočekuje Vindiju iz Varaždina, a dočekuje i pojačanje iz Kanade, Nemanju Lilića.

Last modified on Wednesday, 11 May 2011 08:03
Login to post comments