Beograd'96 prvi finalista! Featured

Rate this item
(0 votes)
25 Sep 11
Written by Read 2428 times
Published in Informacije
Beograd 96 je prvi finalista Prvenstva Srbije za 2011. godinu.
U dve zanimljive utakmice odigrane proteklog vikenda posle tromesečne pauze, Beograd 96 je savladao zemunske Vojvode u oba meča i time sa 2:0 u pobedama otišao u finale, gde će se sastati sa boljim iz dvoboja Vojvodine i Spartanaca.

U subotnjem meču odigranom po lepom vremenu na Adi Ciganliji mladi Aleksandar Milić je walk-of hitom slomio srca Vojvoda koji su, kao i u poslednjem odigranom meču iz regularnog dela sezone, ispustili prednost u samom finišu utakmice.
Meč je počeo dobro za domaći tim Beograd 96 - već u drugoj izmeni u kojoj je vezano 4 hita došlo se do vođstva od 3:0. Gostujući pičer Berec je ipak u narednom delu meča uspeo da se stabilizuje tako da je Beograd teško dolazio do novih poena uz solidnu odbranu Vojvoda. Gosti ubrzo smanjuju na 3:1, ali Beograd do 5. izmene pravi nova 3 poena za već velikih 6:1.
Tada dolazi do pada ritma u napadu i uporni gosti strpljivim udaranjem u srednjem delu utakmice prilaze u 6. izmeni na 6:5. Beograd se ne snalazi najbolje i mladi starter Marko Badovinac izlazi posle niza "šetnji", ustupajući mesto Josipu Sekeu. Baterija sa mladim kečerom Cvijovićem ne funkcioniše najbolje i gosti uz nekoliko grešaka odbrane i udaraca iskusnijih igrača Kojića i Jeremića dolaze u 7. izmeni do vođstva od 7:6! Beograd pali alarm ali jači deo line up-a brzo ispada u donjem delu 7. izmene, tako da se ne nazire lep kraj!
Da sve bude gore osokoljeni gosti u 8. izmeni dodaju još jedan poen za 8:6 i polako osećaju pobedu imajući u vidu prilično slabo udaranje domaćina i veoma dobar pičing svog startera. U poslednje dve izmene utakmice drama - Beograd 96 sa dablom Milana Zonića i par udaraca smanjuje u 8. izmeni na 8:7, dok Vojvode ne uzimaju poen u poslednjoj izmeni kada Vučević preuzima "brdo".
U poslednjem napadu posle teške greške odbrane gostiju Ivković stiže na drugu bazu.Vučevića namerno "šetaju" i Beograd ima 1. i 2. bazu i 1 out. Ivković krade treću a lopta odlazi od kečera u levi outfield za 8:8 i Vojvode gube zlatnu prednost i mogućnost za vođstvo od 1:0 u seriji. Odmah nakon toga posle novog int.walka i jednog walka Beograd ima pune baze i mladi Milić šalje goste u očaj i upisuje svoj prvi walk-of hit u karijeri preko glave shortstopa gostiju - 9:8 za šampiona Srbije.
Za Beograd su na udaranju najbolji bili Milan Zonić (2-4,double,BB,2 RBI), Aleksandar Zonić (2-5) i Aleksandar Milić (2-5, GWRBI), a Beograd je ukupno udario 9 hitova (Vojvode 6).
Marko Badovinac je imao 2K i čak 9BB, Jospi Seke 2K i 4BB, dok je Vučević dodao jedan K.
Alekdandar Berec je završio sa 5K i 5BB.


U nedeljnom meču Beograd 96 nije dozvolio iznenađenje i neizvestan meč.
Nošen veoma dobrim pičingom talentovanog 14-ogodišnjeg Strahinje Stajića i dobrim udaranjem, Beograd je brzo poveo sa 3:0, a Vojvode su kao i u prvom meču ubrzo smanjile na 3:1. Beograd je ponovo poveo sredinom meča sa 6:1 i tu se sva sličnost sa subotnjim mečom okončala. Solidni Jeremić nije imao dobru odbranu iza sebe da zadrži veliki broj dobrih udaraca gostujućeg tima Beograda tako da je u 8 . izmeni već bilo 12:1 i Zemuncima je pretio "kaš". Ipak, Stajić konačno posustaje u donjem delu 8. izmene i Vojvode prave seriju od 4 poena za 12:5, da bi u poslednjoj izmeni jedan "pič" bio dovoljan Vučeviću da zatvori meč dabl plejem odbrane 6-4-3 za ulazak u finale.
U nedeljnom meču su za Beograd nastupili i svi igrači iz mlađeg pogona.
Na udaranju su se istakli Marko Badovinac i Vučević (obojica 2-4, 2BB), kao i Ceballos sa 2-5, 1BB.
Beograd je završio utakmicu sa solidnih 10 H (Vojvode 9).
Startni pičer Beograda Stajić je bio odličan sa 9K i 3BB (8 1/3 inn) dok je starter Vojvoda Jeremić završio sa 6K, 11BB (7 2/3 inn).
Sledeće subote sa na Adi igra revijalni softball meč za sve prijatelje kluba Beograd 96.
Last modified on Sunday, 25 September 2011 21:49
Login to post comments