Nova pobeda Beograda Featured

Rate this item
(0 votes)
22 Apr 12
Written by Read 2444 times
Published in Informacije

Beograd 96 je u subotnjem meču 3.kola prvenstva Srbije savladao mladu ekipu Gradnulice iz Zrenjanina sa 4:2.

Nošen fantastičnim nastupom mladog bacača Josipa Sekea Beograd 96 je uspeo da pobedi neugodne goste i da, igrajući bez većeg broja standardnih prvotimaca, nastavi seriju pobeda ove sezone.

Iznenađujuće dobar bejzbol je viđen na Adi Ciganliji – u utakmici igranoj po lepom vremenu, Beograd je u neizvesnoj završnici sačuvao prednost i pobedio sa 4:2.

Beograd je rano poveo sa 2:0, ali se videlo da  se do poena ipak neće lako dolaziti. Solidan pitching mladog startera Gradnulice je držao je „šareni“ line up Beograda bez puno šansi. U odbrani dominira Seke – u prve 3 izmene niže 7 K i daje Beogradu šansu da u 4. izmeni ode na velikih 4:0.

Gradnulica u 7. izmeni pravi velike probleme odbrani Beograda ali Seke ponovo izlazi iz izmene sa dobrim bacanjem tako da gosti stižu samo do 4:2.

Iako Beograd nikako ne uspeva da postigne još neki poen, odbrana sa sjajnim Ceballosem i Ivkovićem na kraju meča ne dozvoljava dramu, za konačnu pobedu.

Za Beograd su igrali i igrači koji dugo nisu nosili dres –  Peđa Adžić, i dva Popovića – Igor i Goran. Pokazali su privrženost klubu u situaciji gde veliki broj igrača nije mogao da bude u dresu zbog putovanja na turnir u Prag (mlađi igrači) kao i mnogobrojnih povreda.

Ipak, za pobedu je najzaslužniji mlađani Seke koji je bacao sa sjajnom kontrolom i završio utakmicu sa 16K, 4BB i 1 HBP, čime je pokazao jedan od najboljih nastupa na Adi Ciganliji poslednjih godina, a imao je i ključni udarac kojim se Beograd odlepio sa 2:0 na 4:0 u 4 inn.

Beograd 96 je imao 6 hitova (Zrenjanin 4) a najbolji su bili Ceballos 2-4, RBI, Seke 1-4 2B, 2RBI, Ivković i Peđa Badovinac sa po 1-3 (vezali dablove na 2 outa za 1:0 u 1 inn).

Vredno je spomenuti i hit Adžića u 2. izmeni posle koga je postigao i poen, kao i 2 walk-a Igora Popovića (1 run).

Obe ekipe se igrale veoma dobro u odbrani sa po samo 2 E.

Sledećeg vikenda Beograd gostuje Gradnulici u Zrenjaninu.

Last modified on Wednesday, 14 October 2015 10:55
Login to post comments