Osvojena 12-ta titula

Rate this item
(0 votes)
28 Oct 12
Written by Read 3565 times
Published in Informacije

U četvrtoj utakmici finala plej ofa Prvenstva Srbije u bejzbolu, Beograd 96 je savladao Vojvode sa 11:6 čime je osvojio novu titulu prvaka Srbije, treću zaredom i 12. od svog osnivanja!

Po veoma hladnom (7˘ C) ali uglavnom suvom nedeljnom danu Beograd i Vojvode su se sastali po četvrti put u dve nedelje na Adi Ciganliji i Beogradu je bio potreban još jedan korak da osvoji novi pehar, posle vođstva u seriji od 2:1.

Starteri su bili mlađani Stajić za Beograd i Berec za Vojvode. Od početka meča Beograd kreće snažno i pritiska domaćeg bacača – 1:0 u prvoj izmeni. Vojvode odmah vraćaju poen, ali  od tog momenta Beograd preuzima potpunu kontrolu  dobrim udaranjem Bogdanovića, Ceballosa, Ivkovića i A. Zonića prednost se uvećava i u 5. izmeni je 6:1.

Stajić potpuno kontroliše Vojvode koji uglavnom nemaju više od 4 udarača po izmeni, ali domaćini nisu slučajno u finalu. Beograd staje sa napadom i Vojvode koriste priliku u 6. Izmeni. Stajić malo posustaje na najjačim udaračima i baze se pune bez outa. Identično kao i pre 7 dana, menja ga Nikola Badovinac koji ponovo ima nezahvalan zadatak da se nekako izmigolji iz izmene. Ali to neće biti lako, Vojvode posle jednog PB-a i udarca u outfield  dolaze do 6:3 a out nije na vidiku s obzirom da Badovinac još nema pravi ritam i kontrolu nad pitchevima! Ali u tom trenutku dolazi do momenta koji odlučuje meč:  udarač Vojvoda na pune baze  šalje oštar grounder ka pitcheru Beograda koji ga odbija par metara u stranu. Badovinac dolazi do lopte i polako igra siguran out na “kući” a hvatač Milan Zonić oštrim throw-om izbacuje neozbiljnog ranera Vojvoda na 1. bazi - double play!. Posle strajkauta  sledećeg udarača Vojvode gube odličnu i ispostavilo se, poslednju pravu priliku da potpuno uhvate priključak u meču.

U gornjem delu 7. Izmene Beograd  odmah zadaje Zemuncima odlučujući udarac .Posle početna 2 outa stvari ne izgledaju obećavajuće ali “donji dom” line up-a stupa ponovo na scenu : šetnja Bogdanovića i Boškovića koji posle WP dolaze na drugu i treću bazu i onda na 2 auta i 2 strajka udarac  Aleksandra Zonića za 8:3!Odmah nakon toga mladi Milić na prvi pitch šalje bombu na LF ogradu i aktuelni šampion ima ugodnih 6 razlike - 9:3!.

U 8. izmeni Beograd dodaje 2 poena za 11:3 a Badovinac i odbrana uspešno izlaze iz još jedne odbrane.

U poslednjem napadu Vojvoda stvari se malo komplikuju , uporni  vicešampioni  ponovo vezuju par walk-ova i udaraca i smanjuju na 11:6 ali neće biti nove drame. Badovinac odličnim pitchingom izbacuje strajkautom poslednjeg udarača Vojvoda i slavlje može da počne. Beograd je (ponovo) najbolji tim u Srbiji!!

Šampion  je igrao šampionsku  odbranu  praktično bez greške a bacači su s obzirom na vremenske okolnosti ostavili solidan utisak.Stajić je završio sa 2K I 4BB (5 izmena) a Badovinac sa 4K I 4BB, 1 HBP (4 izmene).Kod gostiju je Berec ubeležio 3K i 11BB (CG).

Beograd je imao odličnih 12 hitova (Vojvode 8) a hladno vreme je najviše prijalo Aleksandru Zoniću (3-4, BB, 3 double-a, 4 RBI), Bogdanoviću (2-3, 2BB), Ivkoviću  (2-3, double, RBI) i Nikoli Badovincu (2-2, RBI).

Beograd 96 šampion Srbije za 2012. godinu!

Last modified on Monday, 29 October 2012 10:02
Login to post comments