Vraćen PONY posle tri godine

Rate this item
(0 votes)
03 Nov 12
Written by Read 3653 times
Published in Informacije

Pobedom u finalu od 8:4 na ekipom Novog Sada, mlada ekipa Beograda, posle 3 godine ponovo je šampion PONY Lige Srbije.

U prvom polufinalu Novi Sad je lako dobio Vojvode (20:0) i čekao je rasplet u drugom polufinalu.

Zanimljivo je bilo polufinale protiv Subotice, gde je Beograd’96 teškom mukom stigao do pobede.Kao domaćin na ovoj utakmici za Beograd’96 je na brdu bio Marko Badovinac, koji je lako sa tri strikeauta izašao iz izmene.

U prvom napadu posle šetnje Dunje Mostarac, pogođenog Jovana Matića i grešeke odbrane Subotičana, Beograd vodi 2:0.

No, ekipa iz Subotice se ne predaje i u svom drugom napadu rezultat je poravnat(2:2).

Đorđe Kesić, bacač Subotičana, sledeću odbranu završava sa laka tri strikeouta,da bi Badovinac sa dva SO i flyoutom bez većih problema izašao na kraj sa napadom Subotice.

Promena rezultata desila se u trećoj izmeni kada je Beograd poveo (3:2) ponovo posle šetnje Dunje Mostarac i udarca Dušana Todorovića.Prva baza gostiju Marko Perčić ponovo poravnava rezultat posle dabla Srđana Jakovljevića.

Beograd je prelomio u svom četvrtom napadu, Ilić stiže na šetnju na bazu, Marković na fielder’s choice, Mostarac na šetnju a svo troje uzimaju poene posle grešaka odbrane Subotičana.

Poslednji napad Subotica preti, ali sa trkačima na drugoj i trećoj bazi ne uspevaju da osvoje poen.Beograd’96 pobedom od 6:3 nad Suboticom ulazi u finale, gde ga čeka ekipa Novog Sada.

Ponovo je za Beograd na brdu bio Marko Badovinac, dok je za Novi Sad počeo Dušan Ceranić, koji je lako izašao iz prve odbrane.Iako je počeo sa dva auta Badovinac sa dve šetnje puni baze, ali i sa trećim strikeoutom izlazi iz problema.

Problemi za Novi Sad nastaju posle udarca Badovinca (3-3, 2R), a Ceranić sa dve šetnje puni baze.Trener Novog Sada primoran je da na brdo stavi rovitog Strahinju Stajića koji ne uspeva da zaustavi Beograd i dozvoljava da Badovinac, Božić, Matić, Ilić i Aleksandar Radonjić osvoje poene i Beograd’96 vodi 5:0.

Ipak Novi Sad sa tri vezana udarca osvaja četiri poena i ponovo se vraća u utakmicu.

Ali Beograd u trećoj  izmeni vodi (8:4) kada ponovo Badovinac, Božić i Matić stižu do poena posle udarca Milovića (1-2, 1RBI).Novi Sad do kraja ne uspeva da da stigne do poena i time se oprašta od titule osvojene prošle sezone.

Za najboljeg igrača turnira i bacača proglašen je Marko Badovinac ((8IP, 20SO, 6BB, 3HP), dok je za najboljeg odbrambenog igrača proglašen druga baza BK“Beograd96“ Lazar Radonjić.

Last modified on Sunday, 11 November 2012 00:04
Login to post comments